- Dzierżoniów, ul. Wierzbowa 1, tel. +48 660 549 531
- Świdnica, ul. Lipowa 19, tel. +48 782 22 22 00
- Tel. 660 549 531
Aktualności
ANTYOKSYDANTY - ważne dla naszego systemu odpornościowego.
Razem z wiekiem produkcja antyoksydantów w organizmie obniża się, dlatego powinniśmy uzupełniać je za pośrednictwem świeżych owoców czy warzyw. Wybierając produkty spożywcze bogate w antyoksydanty z niskim wskaźnikiem glikemicznym mamy pewność, że organizm otrzyma składniki odżywcze spowalniające proces starzenia i zapewniające równowagę energii.

Spis artykułów spożywczych bogatych w antyoksydanty: Borówki, brusznice, truskawki, maliny, czereśnie, winogrona, śliwki, jabłka, pomidory, owoce cytrusowe, melon ananasowy, kiwi, brzoskwinie, rodzynki, brokuły, kapusta włoska, zielone warzywa liściaste, brukselka, szpinak, burak czerwony, awokado, słodkie ziemniaki, papryka słodka, kapusta, czosnek, cebula, rzeżucha, dynia, marchewka, groszek. Świeże zioła: rozmaryn, mięta pieprzna, szałwia, tymianek, oregano, koperek. A także herbata zielona oraz czerwony sok z winogron.
RADA na okres jesienno-zimowy:
Nie należy czekać aż pojawi się przeziębienie. Należy przygotować się i wspierać system odpornościowy środkami obronnymi przeciwko wirusom i bakteriom, które atakują nas podczas zimy. Codzienne wsparcie antyoksydantami pomoże utrzymać przeziębienie w bezpiecznej odległości od nas.